Gdje se nalazim >> Naslovnica >> Rotex

Rotex Heating Systems

ROTEX logo

Suncobran ROTEX Tvrtka je osnovana 1973. u Gueglingen-u, blizu grada Heilbronn-a, Njemačka. Danas je ROTEX uvažena tvrtka sa daleko najvećim vlastitim brojem konstruktivnih rješenja u primjeni visokootporne plastike u domeni ogrijevne tehnike. Danas tvrtka zapošljava 360 djelatnika,sa vlastitim razvojnim sektorom.

Godišnji promet je cca. 75 mil. eura. ROTEX danas izvozi svoje proizvode u 19 zemalja svijeta, sa vlastitim istoimenim firmama u Italiji, Francuskoj, Vel.Britaniji, Španjolskoj, Poljskoj, Austriji i Maleziji.

ROTEX proizvodi sve komponente za grijanje od visoko učinkovitih kondenzacijskih kotlova na loživo ulje, plin ili regenerativno bio-gorivo, preko spremnika za pripremu higijenski čiste potrošne vode, te cijevi za podno i stijensko grijanje,do spremnika goriva i oborinskih voda.
Jedinstveni vlastiti know-how o sukladnosti sa visoko kvalitetnom plastikom i metala (aluminija i nerđajućih cijevi) što, prije njih, nikome nije uspjelo, i ponos su ove dinamične firme i njenih stručnjaka.
Ovim inovacijama uspjelo se, za razliku od konvencionalnih rješenja, pridobiti tržište kvalitetom dokazanim proizvodima otpornim na koroziju, značajno manjom težinom i temperaturnom postojanošću. Među ovim proizvodima nailazimo na patentirane jedinstvene proizvode, kao na pr.kondenzacijski stojeći kotlovi A1 na loživo ulje ili plin ili u kombinaciji sa solarnom opcijom. Proizvodnja elemenata solarnog sustava,najnovije je akvizicija firme ROTEX Heating System, a rezultat su najnovije laserske tehnologije zavarivanja apsorbera sunčevih zraka.

 

Vrh stranice

 

Novosti

INTERKLIMA 2009 - kratki osvrt

14.05.2009.

Interklima 2009

Zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su prisustvovali zagrebačkom sajmu grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda, Interklimi 21.-25.04.09. čiji je dio ove godine upotpunila i tvrtka Geo-Solar d.o.o.iz Sv.Nedelje

Pročitaj više


Rotex HPSU (HeatPumpSolarUnit) - nova generacija toplinskih pumpi

08.03.2009.

Sa HPSU, njemački proizvođač Rotex, specialist za inovativna riješenja kod grijanja i hlađenja, nastavlja niz jedinstvenih ostvarenja, ovaj puta još uvjerljivije, u koorporaciji sa vodećim svjetskim proizvođačem visokokvalitetnih uređaja široke primjene Daikin-om.

Pročitaj više


IDM Navigator - Mozak toplinske pumpe

05.03.2009.

IDM Navigator kombinacija je modernog multifunkcijskog regulatora topline i komunikacijskog uređaja prilagođenog digitalnom dobu

Pročitaj više


Kick off 2009 - Matrei 07-09.01.2009.

17.01.2009.

Kick off 2009 - redovni novogodišnji samit IDM-ovih internacionalnih zastupnika, održan u Matrei-u, na kojem je prisustvovala i ekipa Geo-Solara predstavljajuči "Lijepu Našu".

Pročitaj više