Gdje se nalazim -> Naslovnica - > Afriso

Afriso

Ove 2019. godine slavi 150. godišnjicu osnivanja. Osnovan još davne 1869. godine sa proizvodnjom živinih termometara i opreme za razne laboratorije.

1920. započinje proizvodnja manometara, mjerača pritisaka krvi, termometara 1955. započinje proizvodnja sa dolaskom nafte i njenih derivata, mjerača nivoa goriva u spremnicima, prvo pneumatski u nastavku električni, indikatori propuštanja spremnika goriva i dojavljivači istih. 1960. uz osnivanje Europske unije, Afriso dodaje uz svoje ime Euro Index te postaje vodećom firmom u branši.
1972. izlaze na tržište sa prvim prenosnim mjeračem temperature i analize dimnih plinova na akumulatorski pogon.

1974. kreće proizvodnja šire palete proizvoda za sigurniju zaštitu od otvorenih grijača. 1981. na tržište se plasiraju prvi kompaktni razdjelnici za podno i radijatorsko grijanje iz PVC mase.

1996. započinje proizvodnja uređaja iz serije SYSTRONIK za očuvanje prirode, ekološki princip rada. 2008. konaćno se izbacuje na tržište potpuno digitaliziran uređaj za mjerenje i analizu dimnih plinova EUROLYSER ST sa vlastitim mini printerom. 2009. artikli za korištenje u industriji solarne energije, te bliska suradnja sa industrijama prerade nafte ARAL, TOTAL,SCHELL i dr. u mogućem očuvanju okoliša.

 

 

Afriso prodajna mjesta

Hrvatska

Feroterm


Petrokov


Kera-Term


Slovenija

THS


Mix


BiH

LUK


AMD Sconto