Gdje se nalazim >> Naslovnica >> Programi >> Podno grijanje >> Rotex 70

Rotex System 70

ROTEX System 70 - Energetski štedljiva udobnost s podnim grijanjem i radijatorima

Temeljna odluka:
Radijatori, podno grijanje ili oboje? To pitanje morate postaviti relativno rano kod projektiranja vaše kuće ili vašeg stana. Temeljna odluka, koja se poslije više ne može promijeniti. Izbor ogrjevne površine značajno utječe na oblikovanje prostora, prozora i zidova vašeg novog doma. Suncem obasjane prostorije s velikim prozorima, mjesto za kreativne stambene ideje i ugodna klima u prostoriji, pripadaju dobrom osjećaju kućne atmosfere.Trend zagrijavanja stambenog prostora danas se jasno kreće prema kombiniranim postrojenjima, koja sadrže kako podno grijanje, tako i radijatore. Ogrjevne površine se ciljano dimenzioniraju prema pojedinim zahtjevima za različite prostorije, pa je time postignuta najviša mjera udobnosti stanovanja i klime prostora.Do sada su takve kombinacije radijatora i površina s podnim grijanjem bile izrazito skupe.

Rotex 70

Kako funkcionira:
ROTEX sustav 70 nudi kombinaciju radijatora i podnog grijanja sa samo jednom razdiobom vode, jednom sekcijom uspona, samo jednim razdjeljivačem i samo jednom optočnom crpkom. ROTEX sustav 70 je niskotemperaturno grijanje. Maksimalna temperatura polaznog voda može iznositi do 70 °C , tj. podno grijanje i radijatori mogu uvijek raditi na istoj temperaturi vode. Umjesto 70/55 °C, sustav 70 danas se dimenzionira većinom sa 60/50 °C ili 55/45 °C. Podno grijanje se ovdje rukovodi potpuno prema izabranim temperaturama radijatora.

Područja primjene:
- stambene zgrade (kuće s jednom ili više obitelji, stambeni blokovi)
-uredske i upravne zgrade -dvorane s bazenima i plivališta
-bolnice
-robne kuće
-dječji vrtić
-domovi umirovljenika
-saniranje zgrada
-nadogradnje i proširenja zgrada (npr. zimski vrtovi)
-hoteli

Rotex 70


Alergičari na kućnu prašinu mogu duboko udahnuti
Oko šest posto svih Nijemaca pati od alergije na kućnu prašinu. Kod novo izgrađene kuće morate od početka paziti da je prisutno što je moguće manje alergena. ROTEX podno grijanje pomaže minimizirati alergene. Okoliš se ne zagrijava cirkulacijom zraka, već kroz toplinsko zračenje. Na taj način, kod podnog grijanja ne nastaje skoro nikakvo strujanje prašine, što je vrlo povoljno za alergičare. U prostiračima se kroz podno grijanje smanjuje vlažnost, pa na taj način kućnim grinjama nedostaje podloga za opstanak.

 

Adobe Acrobat Reader logoProspekt Rotex System 70 (.pdf)

 

Vrh stranice