Rotex Variocistern - spremnici za kišnicu

Rotex Variocistern

Zaštita resursa

Korištenje kišnice postaje sve važnije i privlačnije. Velika potrošnja pitke vode po glavi stanovnika, smanjeni resursi pitke vode, visoki stupanj presušivanja izvora i davanje poticaja za sabirne sustave za kišnicu, rezultirali su povećanom potražnjom ovakvih sustava. Tako se npr. kišnica može koristiti za zalijevanje vrtova, za ispiranje WC-a, za perilice za rublje ili slično. Na taj se način danas može zamijeniti do 50% pitke vode potrošene u kućanstvu.


Sakupljanje vode

Srce sustava za korištenja kišnice je spremnik za sakupljanje kišnice. U tu svrhu je ROTEX razvio variocistern kao specijalni sustav spremnika za saku- pljanje kišnice koji potpuno udovoljava zahtjevima za idealnim spremnikom za kišnicu. ROTEX variocistern je varijabilni sustav spremnika za pohranjivanje kišnice u zgradama. Pojedinačni spremnici izrađeni su od visokokvalitetne plastike postupkom puhanja, te su apsolutno nehrđajući. ROTEX variocistern mogu se dobiti u veličinama spremnika 750 i 1000 l.


Spremnik za vodu koji se može unijeti kroz vrata

Pojedinačni spremnici sa svojom kompaktnom kvadratnom tlocrtnom površinom, manjih dimenzija i manje težine olakšavaju transport u zgradu. Uska stubišta I vrata ili uska spremišta ne predstavljaju nikakvu zapreku za ROTEX Variocistern. Spremnik za vodu - nepropustan za svjetlo Ako bi svjetlo ušlo u pohranjenu vodu, tamo će najčešće početi vrlo intenzivan rast algi i množenje bioloških supstanci. One troše kisik otopljen u vodi. Rezultat toga su procesi truljenja uz intenzivno stvaranje neugodnih mirisa. Zbog toga se variocistern proizvodi od plastike nepropusne za svjetlo. Time je isključena opasnost rasta biomase ovisno od svjetla i kao rezultat toga drastično se smanjuje opasnost od truljenja i stvaranja neugodnih mirisa.


Variocistern- spremnik za vodu koji se jednostavno čisti

Ako bi se tokom vremena unatoč finijeg predfiltriranja kišnice na dnu spremnika nakupila prljavština, u tom slučaju, eventualno nakon određenog broja godina jedan puta treba provesti potrebno čišćenje spremnika koje se može provesti vrlo jednostavno. Pojedinačni spremnici su manje težine i zbog svojeg kompaktnog oblika mogu se jednostavno transportirati. Time se u znatnoj mjeri pojednostavljuje čišćenje. Jednostavan sustav spajanja sa završnim maticama omogućava brzu demontažu. Otvori za čišćenje i pražnjenje na gornjoj strani spremnika omogućavaju jednostavno čišćenje prskanjem


Rotex Variocistern

 

Adobe Acrobat Reader logoProspekt Rotex Variocistern (.pdf)

 

Vrh stranice