Rotex Sanicube

Upravo u zgradama (hoteli, bolnice, starački i đački domovi, sportski kompleksi, vrtići, veliki stambeni blokovi) sa velikom potrošnjom tople sanitarne vode postavlja se krucialno pitanje: Higijena iste?

Rotex SanicubeROTEX Sanicube spremnici odgovaraju najstrožim i jasnim EU Normama (Trinkw. V 2000) o higijeni sanitarne potrošne vode. Najbitniji dio tih spremnika jest priprema tople sanitarne vode putem spleta valovitih cijevi iz plemenitog čelika i rada principom protočnog zagrijavanja.

Ove su cijevi uronjene u spremnik od 500 lit. napunjen vodom bez pritiska, zagrijavan vanjskim izvorom topline (kotao na fosilnu energiju ili bio masu) uz mogućnost dogrijavanja obnovljivim izvorima energije (sunce, zrak, zemlja ili voda uz toplinske crpke).

Za veće objekte moguće je povezivanje više SANICUBE spremnika u serije s time da se lagani po težini SANICUBE moduli jednostavno prilagođavaju situaciji na postojećem prostoru.
Akumulacioni spremnik jednom se napuni vodom i služi samo kao akumulator topline.

Kod velike potrošnje vode postiže se konstantna toplina ispuštanja tople vode zbog izrazito slojevitog rasporeda topline u ovim spremnicima za razliku od starije generacije spremnika pod pritiskom, gdje se takova slojevitost ne uspostavlja.

Rotex SanicubeSANICUBE spremnik:
- Vanjski i nutarnji plašt izrađeni su iz Polypropilena, dočim je međuprostor ispunjen visokotoplinskom izolacionom pjenom (bez - FCKW). Na taj je način postignut izolacioni faktor najviše vrijednosti. Vanjski i nutarnji plašt također su dobri izolatori za razliku od metalnih spremnika dosad korištenih.

- SANICUBE spremnik ima uronjen izmjenjivač izrađen iz valovitih cijevi od plemenitog čelika. Time ne dolazi do stvaranja mulja, nema korozije ni dijelova zagrijane vode koja se zaustavlja u pojedinim zonama. Na taj način nema stvaranja opsanih po zdravlje LEGIONELA.
- Danas se preporuča da se SANICUBE spremnici tople vode ugrađuju bliže potrošačima kako bi se izbjegli nepregledno dugi cjevovodi, što čini sanitarnu toplu vodu higijenski čistom i smanjuje trošak montaže.
- Velika je prednost ROTEX SANICUBE spremnika dugi vijek trajanja bez mogunosti prokorodiranja.
- ROTEX SANICUBE spremnike nije potrebno čistiti što uvelike smanjuje troškove održavanja.
- ROTEX SANICUBE spremnik ima Certifikate Instituta za zdrastvo univerziteta iz Tuebingena za čistoću sanitarne tople vode.

 

Adobe Acrobat Reader logoProspekt Rotex Sanicube uređaj (.pdf)

 

Vrh stranice