O obnovljivim izvorima energije

Geotermalna Energija

Geotermalna Energija

Riječ geotermalno ima porijeklo u dvjema grčkim riječima geo (zemlja) i therme (toplina) znači toplina zemlje, pa se prema tome toplinska energija zemlje naziva još i geotermalna energija. Toplina u unutrašnjosti Zemlje rezultat je formiranja planeta iz prašine i plinova prije više od četiri milijarde godina, a radioaktivno raspadanje elemenata u stijenama kontinuirano regenerira tu toplinu, pa je prema tome geotermalna energija obnovljivi izvor energije.

Zemlja ima osobinu pohranjivanja sunčeve energije na duže vrijeme, što dovodi do relativno ravnomjernog nivoa temperature izvora topline tijekom cijele godine. Osnovni medij koji prenosi toplinu iz unutrašnjosti na površinu je voda ili para, a ta komponenta obnavlja se tako da se voda od kiša probija duboko po raspuklinama i tamo se onda zagrijava i cirkulira natrag prema površini, gdje se pojavljuje u obliku gejzira i vrućih izvora.

Mi smo se odlučili za promociju austrijskog proizvođača sa 30 godišnjim iskustvom firmu IDM Energie, te preporučamo njihov sustav toplinskih pumpi.

 

Vrh stranice